Bilinmesi gerekenler, Önemli Gelişmeler..

BLOG

Z Kuşağı Markalar İçin Neden Önemlidir?

Dijital dünyanın tam ortasında dünyaya gelen bu nesil, teknolojiye çabuk adapte olabilme becerileri ile ön plana çıkıyor. Aslında adapte olmakta zorlanmıyorlar çünkü iletişim çağının içinde büyüyorlar ve eski teknolojiyi bilmiyorlar.

Z Kuşağı markalar için önemli bir hedef kitlesi olmaya başladı. Teknoloji ile iç içe olarak her ihtiyaçlarını dijital ortamdan temin edebilen bir kitleye dijital pazarı anlatmak, yeniliklerden bahsetmek eski kuşak insanlara anlatmaktan çok daha kolaydır. Ve bu kitle markalar için önemli bir pazar olmaya başladı.

Bu nesilin etki alanı genişledikçe, onlara ulaşabilmek için “online video” iletişimine marketing stratejinizde yer vermek markalar için mantıklı çözümlerden biri olacaktır.

Günümüzde genellikle 13-20 yaş aralığını temsil eden Z Kuşağı; değişikliğe ayak uyduran, zamana adapte olan ve dijitalin her türlü alanından anlayan bireyleri temsil ediyor. Ve bu bireylere ulaşmak pazarlamanızı onlar için yapmak istiyorsanız onları iyi tanımak markalar için önemli bir unsur haline geldi.

Örneğin Z Kuşağının %70'i günde 2 saat YouTube videosu izliyor. Z Jenerasyonu Instagram ve Snapchat'e Facebook ve Twitterdan daha çok önem veriyor.

Hedef kitlenizi tanıyarak markanızı onlara daha iyi pazarlayabilirsiniz.