Bilinmesi gerekenler, Önemli Gelişmeler..

BLOG

Web Sitesi Tasarımı 

Web sitesi bir firma için en önemli yapıdır. Bir işletme nasıl ki mağazası, dükkanı olduğunda daha iyi satışlar yapabiliyor etkileşim alabiliyorsa günümüz dijital dünyasında da web sitesi olması aynı anlamı ifade ediyor. 

Firmanızın kurumsal kimliğini internet dünyasında yaymak, tanıtmak için web sitesinin olması önemlidir. 

Globalleşen dünyada dijital yaşam olmazsa olmazdır. Herkesin evinde, elinde, cebinde iletişim aleti görmek artık mümkün ve hatta neredeyse bu aletleri kullanmayan yok denecek kadar azdır... Gelişen teknoljilerle birlikte web sitesi firmalar için lüks değil ihtiyaçtır. 

Web sitesi tasarımı bir site için en önemli unsurdur ve web sitesi tasarlarken dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır:

1. Kolay Arayüz

Web sitesi arayüzünün karışıklıktan uzak, kolay olması gerekir. Kolay arayüzlü bir web sitesi, kullanıcılar tarafından rahat kullanımlı olur. Site içerisinde gezinirken kullanıcıya kolaylıklar sunacak kısayollar, menüler olmalıdır. Böylece daha sevilen ve tercih edilen bir web siteniz olmuş olur.

2. Renk ve Yazı Fontu Seçimi

Tasarım yaparken en önemli konulardan biri renk seçimidir. Site içerisinde firmanın yapısına ve temasına uygun renkler seçilmesi, koyu karanlık renklerden kaçınılması web sitenizin artısı olacaktır. Renk kadar önemli bir diğer madde de yazı fontu seçimidir. Web sitenizin diline uygun, doğru ve anlaşılır bir font seçimi gerekir. Örneğin, Türkçe site yapıyorsanız Türkçe dili destekleyen font kullanmadığınız durumda metinleriniz anlaşılmayacak, karışıklık olacak ve sonuç olarak siteniz tercih edilmeyecektir. Bu nedenle uygun font seçimi önemlidir.

3. Logo

Web tasarımın bir başka boyutu ve kurumsal kimlik kısmına dahil olan kısmı 'Logo'dur. Web sitesi yapılırken ve hatta yapılmadan önce firmanızın kurumsal kimliğini ön plana çıkaracak etkili bir logoya sahip olmanız gerekir. Mevcut logonuz var ve firma politikalarınıza uyuyorsa aynen web sitesinde kullanılabilir veya gerekli durumlarda kuruma uyacak şekilde yeni logo tasarımı yapılabilir. Web sitesi tasarımı yaparken logoyla site renklerinin uyumuna dikkat edilmesi gerekir. 

4. Tasarım

Site içi tasarımında metinlerin, görsellerin, logonun ve menülerin yerleri uygun şekilde tasarlanmalı ve eklenmelidir. Unutulmaması gereken: Tasarım yaparken amaç, son kullanıcının web sitesine ve iç menülere en rahat şekilde ulaşım sağlayabiliyor olmasıdır. Metin boyutlarına dikkat edilmesi gerekir. Çok büyük ya da çok küçük olmamalı normal okunabilecek, göz yormayacak şekilde kullanılmalıdır. Metin yazımlarında başlıkların normal yazıdan ayrılması için Bold, Italic, Renkli ya da daha büyük kullanılması site tasarımınız için olumlu bir dokunuş olur.

Ana menü çubuğu, varsa iç sayfalar için hızlı menü, site içi arama butonu, banner, alt menü bağlantıları, varsa sosyal medya hesap iconları ve linkleri, iletişim menüsü için harita kullanımı web sitesi tasarımınızın olmazsa olmazlarıdır.