Bilinmesi gerekenler, Önemli Gelişmeler..

BLOG

6 Maddede "Neden Sosyal Medya?"

Globalleşen dünya dijitalleşmeyi de beraberinde getirdi. Günümüzde insanların büyük bir çoğunluğu sosyal medyada aktif olarak varlar. Bu da demek oluyor ki müşterileriniz sosyal medyada sizi bekliyorlar... 

 

  • Şeffaf, Sosyal Şirket Kültürünüzü Yansıtır.

Yaptığınız işleri, verdiğiniz hizmetleri, çalışanlarınıza verdiğiniz değeri sosyal hesaplarınızda paylaşmak müşterileriniz gözünde sizin için bir artı olacaktır. 

 

  • Güven İnşa Eder.

Yansıttığınız şirket kültürünüzün olumlu dönüşleri ile birlikte müşteriyle aranızda bir güven inşası başlar. Şeffaf olarak sosyal medyada sizi takip edebilen müşteriniz size güven duymaya da başlayacaktır. Ki şunu da unutmamak lazım; artık sosyal hesabı, web sitesi olmadığı zaman güvenilir olmayan bir firma pozisyonu oluyor... 

 

  • Hedef Kitleye Kolay Ulaştırır.

Sosyal medya sayesinde belirli bir hedef kitleniz varsa ona ulaşımınız da kolay olacaktır. Örneğin, dijital dünyayla ilgilenen 18-34 yaş aralığındaki İstanbul Taksim'de yaşayan Erkek kullanıcılara ulaşabiliriz. İşte sosyal medyanın artısı! Geleneksel medyanın reklamları, gazeteler vs. ölçülebilir değilken sosyal medya aynı zamanda ölçülebilir reklamı da size sunar. 

 

  • Haberler Hızlı Yayılır

Sosyal medyada herhangi bir şey çabucak viral olabilir. Haberlerin anında yayılma özelliği vardır. Yazdığınız, paylaştığınız içerikler çok kısa sürede binlere hatta milyonlara ulaşabilir. 

 

  • Kaliteli İçerik Pazarları Sağlar

Teknoloji ile birlikte dijital içerik pazarlarından söz etmek artık mümkün. Hazırlayacağınız içeriklerde ürününüzü veya hizmetinizi en iyi şekilde anlatıyor olmaya dikkat edin. Kaliteli içerikler pazarda yer alan kullanıcılar tarafından kabul görüp onların da paylaşması dahilinde içeriğiniz çok daha fazla kullanıcıya ulaşacaktır. 

 

  • Güncel İçerikler - Güncel Müşteriler Odaklıdır.

İçerikleriniz ne kadar güncel olursa müşterileriniz de aynı oranda güncellik sağlayacaktır. Önemli günleri, markanızla ilgili kampanya, hizmet ve ürünleri sosyal medya aracılığıyla takipçilerinizle paylaşmanız sizin aktifliğinizi gösterir. Güncel içeriklerle müşteriler de aktif şekilde firmanızla etkileşim içinde olur.